Dohányzik. Hazai és külföldi adatok, tanulmányok | Dohányzás Fókuszpont


A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a dohányzik is.

dohányzik

A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet Horváth Ildikó elmondta, ezt a segítséget dohányzik érintettek megkaphatják az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Dohányzik Központtól, az egészségfejlesztési irodáktól, de számos honlap, illetve egy telefonos applikáció is rendelkezésre dohányzik.

A november ei "Ne gyújts rá!

dohányzik

Az államtitkár kiemelte, fontos a gyerekkorban elkezdett prevenció, hogy tudatosítsuk a gyerekekben: a dohány károsítja a szervezetet, egy dohányos életét évvel rövidíti meg a cigarettázás, és ugyanilyen fontos, hogy mindenki tisztában legyen a passzív dohányzás ártalmaival is.

A tüdőgyógyász végzettségű államtitkár kitért arra is, hogy megtévesztőnek tartja az e-cigaretta terjesztésében érdekelt cégek azon álláspontját, miszerint ezek a készítmények segítenek dohányzik dohányzásról leszokásban.

Dohányzik a magyar általános iskolások harmada

Hozzátette, ezzel szemben mára bizonyított, hogy ezek a termékek fenntartják a nikotinfüggőséget, valamint az úgynevezett hevített dohánytermékek sem alkalmasak a leszokásra. Mint mondta, csökkent a passzív dohányzásnak kitett dohányzik száma azzal, hogy Magyarország évekkel ezelőtt szigorította a nemdohányzók védelméről szóló törvényt, és a szigorítást teljes politikai és társadalmi konszenzus övezte.

dohányzik

Dohányzik Ildikó elmondása szerint tudomásukra jutott az első olyan haláleset Európából, ami az e-cigarettához köthető. Demjén Tibor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Dohányzás Fókuszpont vezetője elmondta, tíz éve indult az óvodai dohányzást megelőzését célzó program; a cikiacigi.

A dohányzás veszélyei — I. Egészségközpontunk tapasztalt belgyógyász-kardiológus szakorvosa, Dr. Tatay Kornélia segítségével összegyűjtöttünk minden fontos információt, amely a dohányzás egészségre gyakorolt káros hatását támasztja alá.

A szakember hozzátette: a dohányzik dohányzik lakosság 27,5 százaléka dohányzik, 1,7 százalékuk alkalmanként, 25,8 százalékuk rendszeresen, míg dohányzik fiatalok éves 25 százaléka vallja magát dohányosnak, közülük 6 százalék cigizik naponta. Ez a hat százalék "fordul át" a később mért 25,8 százalékra, ami azt is jelzi, hogy a fiatal korban kialakuló nikotinfüggőség a későbbiekben napi fogyasztóvá teszi az embereket.

dohányzik

Szekér Enikő, a Budakeszi járás egészségfejlesztési irodájának vezetője elmondta, kiemelt programjuk a dohányzásról leszokás támogatása, a megelőzés, az iroda munkatársai számos helyen tartanak felvilágosító, támogató előadásokat minden korosztály számára. A sajtótájékoztatóval egy időben a világnap alkalmából Budapesten, Szegeden és Debrecenbe flashmobot tartottak, a dohányzik egy dobogó szív alakú élőképet dohányzik meg, hogy motiválják az embereket a leszokásra és hogy kampányoljanak az egészség megőrzése mellett.

dohányzik

Kapcsolódó cikkünk.